Fyra tonåringar står åtalade vid Halmstads tingsrätt för bland annat misshandel och hot. Foto: SVT

Tonåringar ska ha hotat vittnen med dödligt våld – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Fyra tonåringar i åldrarna 15–17 år åtalas vid Halmstads tingsrätt efter en misshandel som ska ha ägt rum på Vallås i Halmstad. Två av dem åtalas för övergrepp i rättssak eftersom de genom hot ska ha försökt få personer att avstå från att prata med polisen.

Enligt stämningsansökan ska tre tonåringar angripit en person på Vallås i Halmstad i mars i år. I samförstånd har de enligt åklagaren slagit mot personens huvud och kropp för att sedan dra ner honom på marken.

”Ringer du polisen slår vi ihjäl dig”

När personen låg på marken ska de ha utdelat ytterligare sparkar mot hans huvud och kropp. Alla tre åtalas nu för misshandel.

Även en 17-åring ska enligt stämningsansökan ha angripit samma man. Han åtalas för övergrepp i rättssak eftersom åklagaren menar att våldet hade som syfte att hindra offret från att göra en anmälan till polisen.

17-åringen ska även visat personen att han bar kniv, tryckt upp honom mot en vägg och sagt saker som: ”ringer du polisen slår vi ihjäl dig”. 

Dödshotade vittnen

Två personer ska ha bevittnat misshandeln. En av de misstänkta angriparna – en 16-åring – ska vid ett tillfälle ha uttalat dödshot mot vittnena för att få dem att inte berätta för polisen, enligt åklagaren.

Även han åtalas därför för övergrepp i rättssak. Enligt åklagaren har han även gjort sig skyldig till olaga hot.

Samtliga nekar till de brott de står åtalade för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.