Polisen blev misstänksamma när de kände marijuana-lukt i männens bil. Foto: TT

Trafikkontroll i Laholm ledde till stort cannabisbeslag

Uppdaterad
Publicerad

Det började med att en personbil med två män i 50-årsåldern stoppades i Laholms kommun på måndagskvällen. Poliserna blev misstänksamma och efter beslut om husrannsakan hittades över hundra marijuanaplantor i männens bostad.

Det var strax efter klockan 23 som poliserna stannade personbilen.

– Det var i centrala Laholm. Poliserna bestämde sig för att det var läge att göra en kontroll av fordonet. Och då uppfattade de en tydlig lukt av marijuana i bilen, berättar Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Halland.

Bostad på landsbygden

Narkotika hittades i bilen och poliserna fattade misstanke om att föraren var påverkad. Beslut om husrannsakan gjordes och poliserna åkte därefter till männens bostad, som enligt uppgift ska ligga lite utanför centrala Laholm.

Där hittades narkotika och över hundra marijuanaplantor.

– Vi misstänker att de skulle användas till försäljning. Jag har svårt att de att de enbart är till för privat bruk, säger Ulla Brehm.

Var exakt i bostaden som plantorna hittades kan hon inte berätta i nuläget. Men på grund av omfattningen är de båda männen nu misstänkta för grovt narkotikabrott. Huruvida de nekar eller erkänner finns det inga uppgifter om.

Båda männen anhållna

Efter förhör med åklagare har de anhållits. Föraren misstänks även för drograttfylleri. Åklagaren Maria Sandstedt vill inte gå in på hur de ställer sig till anklagelserna.

– Nej, det vill jag inte. Det här är i ett så pass tidigt skede, säger hon.

En av männen ska vara känd av polisen då han tidigare dömts för narkotikabrott.

En teknisk undersökning görs i bostaden under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.