Foto: SVT

Lastbil med farligt gods körde omkull på E6

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil med brandfarligt gods ska ha kört omkull under onsdagsmorgonen på E6:an vid Slöinge i norrgående riktning.

Det var runt klockan 06.00 under onsdagsmorgonen som SOS fick larm om trafikolyckan. Räddningstjänsten var på plats.

– Lastbil som har har kört omkull och gått av. Till en början var bägge körfälten avstängda i norrgående riktning. Inga personskador, säger inre befäl räddningstjänsten och tillägger:

– Lastbilen har brandfarligt gods, organisk peroxid, men i dag finns ingen risk för explosion eller brand med tanke på vädret. Vi har tre enheter kvar och ett körfält är nu öppet igen.

Bärgare på plats

Strax efter klockan 10.00 rapporterar bärgaren på plats att han står cirka hundra meter från lastbilen. Där har han väntat i en timme på klartecken från räddningstjänsten för att få flytta lastbilen.

– Lasten består av farligt gods, om det går hål på de lastade tunnorna är det brandfarligt, säger bärgaren.

Ena körfältet är alltså öppet och det andra körfältet beräknas vara avstängt ytterligare ett par timmar på grund av tungbärgning av lastbilen, detta enligt polisen.

Såhär såg det ut i Veinge utanför Laholm under morgonen. Foto: SVT

Även ett flertal olyckor kring Kungsbackaområdet har rapporterats in under morgonen, bland annat en på länsväg 158 och en på Valldavägen.

Utfärdad klass 1-varning

SMHI har utfärdat en klass 1 varning gällande snöfall. Från och med i natt fram till onsdag eftermiddag kan det komma upp mot 5 cm snö och det är risk för halka på vägarna.

Kör försiktigt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.