3D-skiss på den blivande ekodukten över E6. Foto: Tema AB

Trafikstörningar när djuren får en egen bro

Uppdaterad
Publicerad

Under nästan ett och ett halvt år, från och med måndag, så kommer trafiken på E6 påverkas av ett stort bygge. Vid Sandsjöbacka utanför Kungsbacka kommer nämligen djuren få en egen bro.

Måndag den 15 augusti blir startskottet för den nya ekodukt som ska byggas över E6 vid Sandsjöbacka mellan Kungsbacka och Göteborg, ett projekt som SVT Nyheter Halland rapporterat om tidigare.

Arbetet beräknas pågå till slutet av 2017 och för alla pendlare och övriga trafikanter som ofta kör sträckan så kommer bygget inte gå obemärkt förbi.

– Trafikanterna får räkna med längre restid och bör därför vara ute i god tid. Om möjligt, är det bäst att välja annan väg eller annat färdsätt, säger Kristina Balot som är projektledare på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Kommer att stängas av helt

Det som kommer hända är att hastigheten sänks från 100 kilometer i timmen till 70 när vägen vid Sandsjöbacka leds om i fyra smalare körfält. Dessutom kommer det att utföras sprängningsarbeten mellan den 12 september och 7 oktober. I samband med detta, klockan 10 och/eller klockan 13 måndag till fredag, kommer E6 att stängas av helt. Men bara under tio minuter.

Med denna nya faunapassage, 32 meter bred och 64 meter lång, så hoppas Trafikverket att det blir mindre viltolyckor. Här kommer både människor och djur att få gå över E6 men några fordon är inte välkomna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekodukten i Sandsjöbacka

Mer i ämnet