Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför behövs en tågförbindelse mellan Halmstad och Markaryd? Det förklarar Jörgen Einarsson från Trafikverket i klippet. Foto: SVT/Trafikverket

Trafikverket: Då blir tåg mellan Halmstad – Markaryd verklighet

Publicerad

Persontrafik på Markarydsbanan, som diskuterats i åratal av kommunpolitiker och regionpolitiker, ser nu ut att bli verklighet. Trafikverket presenterade under tisdagen den sista pusselbiten för projektet.

Under tisdagen redovisade Trafikverket sitt förslag till nationell infrastrukturplan. Ett av projekten ska möjliggöra persontrafik med tåg på Markarydsbanan mellan Halmstad och Markaryd. Frågan har diskuterats länge men verkar nu gå i hamn.

I klippet ser du när Trafikverket tänker påbörja bygget av mötesspår i Knäred och nya stationer.

Fler projekt berör Halland

Trafikverket ska även höja hastigheten på Västkustbanan mellan Malmö och Göteborg. Efter 2030 är förhoppningen att tågen ska kunna köra i 250 kilometer i timmen istället för dagens 200 kilometer i timmen.

Kvar för Trafikverkets infrastrukturplan återstår dock regeringens godkännande innan arbetet påbörjas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer