Tre dieseltjuvar gripna i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

En lastbilschaufför i Varberg vaknade mitt i natten av att någon slangade diesel ur hans bil. En stund senare var de tre misstänkta dieseltjuvarna gripna.

Under natten till torsdag drabbades två olika lastbilschaufförer av dieselstölder. Första larmet kom vid 01.30 från en man i Halmstad som upptäckte att han blivit av med 600 liter diesel.

Vid tre-tiden kom det andra larmet från en man i Varberg som vaknat av att tre mörkklädda män slangar diesel ur hans bil.

– När de märker att de blivit upptäckta springer de från platsen och anmälaren springer efter. Sen ser han hur de lämnar platsen i en skåpbil, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen.

När polisen är på väg till platsen möter de skåpbilen och kan gripa tre personer – två män i 25-årsåldern och en i 35-årsåldern. Om det finns något samband mellan de två stölderna är något som polisen nu ska utreda.

Flera dieselstölder i Halland

– Det här är ett ganska vanligt brott som kommer i perioder. När de väl är igång kan de vara stöldaktiva, säger Thomas Fuxborg.

Polisen vittnar om att dieselstölderna i Halland varit många de senaste veckorna.

– De brukar åka längs E6:an och slanga vid rastplatser bland annat, fortsätter han.

Det exakta värdet av tjuvarnas dieselfångst under natten är oklart, men Thomas Fuxborg berättar att de kommer upp i stora summor och att dieseln säljs vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.