Tre gripna efter lägenhetsbrand – spottade och bet polis

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhetsbrand bröt under tisdagskvällen ut i Hyltebruk, men kunde släckas utan några personskador. Däremot stördes polis och räddningstjänst av flera personer som gick till angrepp mot blåljuspersonalen.

Tre personer är nu gripna.

Till att börja med har en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättats på grund av själva branden, som alltså startade i ett lägenhetshus i Hyltebruk strax efter 17 på tisdagen.

I själva branden kom ingen till skada. Däremot försvårades alltså släckningsarbetet av personer på plats.

– När räddningstjänsten är där så är det flera personer som stör dem genom att vara på insatschefen och ytterligare personal. Så de ville ha dit oss så snabbt som möjligt, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

– Vi åker dit med flera patruller och det är fortsatt oroligt när vi kommer fram, berättar han.

Tre gripna för våld mot tjänsteman

Det är alltså då som två personer ska ha spottat mot polisen, och en av poliserna ska även ha blivit biten. Två personer greps misstänkta för våld mot tjänsteman. En tredje greps misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och blåljussabotage.

Vet ni varför de här personerna betedde sig på det viset?

– Det är en bra fråga som många ställer sig, men det är oklart i nuläget, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Vet ni om de aktuella personerna hade någon koppling till lägenheten som brann?

– Nej vi har ingen information kring det i nuläget. Vi har en utredning igång så får vi se, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.