Två personer skadades allvarligt i samband med en knivskärning på en pizzeria i Frillesås. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Två anhållna för mordförsök på pizzeria i Frillesås

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer knivskars på en pizzeria i Frillesås under fredagskvällen, varav två skadades allvarligt. Polisen kunde gripa två personer på plats som nu är anhållna misstänkta på sannolika skäl för försök till mord.

Klockan 20.26 på fredagskvällen fick polisen larm om ett bråk på en pizzeria i Frillesås. På platsen hittade de tre knivskurna personer, varav två hade allvarliga skador.

– De är förda med prio ett till sjukhus med ambulans, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till SVT Halland på fredagskvällen.

Vid lunchtid på lördagsförmiddagen berättade polisen att de två skadade, som båda är vuxna, har kunnat lämna Varbergs sjukhus.

Anhållna på sannolika skäl

Två misstänkta gärningsmän, som först hann lämna platsen innan polisen dök upp, har hittats och gripits.

– De förhördes i morse och nu sitter de anhållna på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, säger Karin Rosander, presstalesperson på Åklagarmyndigheten till SVT Halland, på lördagen.

En förundersökning gällande försök till mord i tre fall har påbörjats och senast på tisdag kommer åklagaren fatta beslut om de två gärningsmännen ska häktas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.