”Jag bedömer bevisläget som gott”, säger åklagaren. Foto: SVT

Tre män begärs häktade för Marbäcksmordet

Publicerad

Tre män begärs häktade under torsdagseftermiddagen, på sannolika skäl misstänkta för mordet vid Marbäcks naturområde i januari.

En av männen är 24 år och kommer från Göteborg. De två andra som båda är sjutton år gamla är från Blekinge. Under torsdagseftermiddagen begärdes samtliga häktade. Häktningsförhandlingen kommer att hållas under fredagen.

Det var den 9 januari i år som en privatperson hittade en död man i skogen mellan Simlångsdalen och Halmstad. Nu sitter tre män anhållna, misstänkta för mordet.

Inledningsvis visade det sig vara svårt att identifiera mannen, men polisen trodde sig efter ett tag veta vem mannen var och arbetade utifrån den teorin. Det rör sig om en man i 30-årsåldern, som inte är hemmahörande i Halland.

– Vi har jobbat på bred front med ett antal utredningsåtgärder som lett fram till gripanden, säger vice chefsåklagare Charlotte Österlund.

Greps under tisdagen

De misstänkta männen greps i sina bostäder under tisdagen.

Är de misstänkta hemmahörande i Halland?

– Det har jag ingen kommentar om, säger Charlotte Österlund.

Hon berättar att mannen har blivit skjuten och att det är detta som har orsakat hans död. Nu fortsätter utredningsarbetet med husrannsakningar och förhör under torsdagen.

Hur bedömer du bevisläget?

– Jag bedömer bevisläget som gott.

Häktningsförhandlingarna kommer sannolikt hållas vid Halmstad tingsrätt under fredagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man hittades död utanför Halmstad

Mer i ämnet