Förstörda fönster på restaurangen. Foto: SVT

Tre män häktade för skotten mot pizzeria i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av september sköts det både mot en pizzeria och en bostad i Halmstad. Nu har tre män häktats misstänkta för försök till grov utpressning.

Det var på kvällen den 22 september som polisen larmades om skottlossning mot en pizzeria i centrala Halmstad. En bil sågs lämna platsen strax efter att det small. Ingen person kom till skada.

Restaurangägaren polisanmälde händelsen, och senare på kvällen upptäckte en person med koppling till restaurangägaren skotthåll i ett fönster till sin bostad. Ingen person befann sig i bostaden när den besköts.

– I nuläget kan vi inte uttala oss om kopplingen mellan de båda drabbade har haft någon betydelse, säger Cecilia Bergsten, chef för roteln för grova brott i Halland.

Misstänks även för försök till mord

Polisens tidigare rubricering försök till mord kvarstår, men det är inte på den grunden som nu tre män har häktats.

De tre männen, som är i 25-, 30- och 45-årsåldern och hemmahörande i Halland, häktades fredagen den 22 november istället misstänkta för försök till grov utpressning.

– Vi har hypoteser kring motivet, men det är inget vi kan gå ut med i nuläget. Vi vill heller inte uttala oss om de häktades inställning, säger hon.

Den 6 december häktades även en fjärde man, som är i 50-årsåldern, misstänkt för försök till grov utpressning. Även han är hemmahörande i Halland.

Teknisk utredning och förhör fortskrider.

Åtal kan komma att väckas någon gång under januari månad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.