Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Jessica Enokssons gård i Laholms kommun och hör henne berätta om hur tufft det är för barnfamiljer som behöver ordna julklappar. Foto: Peter Osterberger/SVT

Tufft ekonomiskt läge för barnfamiljer – Jessica köper julklappar till behövande

Uppdaterad
Publicerad

Bränslepriser och inflationen ökar samtidigt som det ekonomiska biståndet som betalas ut till barnfamiljer minskar i hela landet. Hjälparbetaren Jessica Enoksson handlar därför julklappar åt föräldrar i Laholms kommun som inte har råd att själva köpa klappar till sina egna barn. Och hon vittnar om ett ökat behov.

– Jag kan inte lova dem nånting, det är det som är det tuffa, säger hjälparbetaren Jessica Enoksson.

Via sin hjälpverksamhet delar hon varje år ut julklappar till barnfamiljer som befinner sig i en tuff ekonomisk sits. Det rådande läget med elpriser och ökad inflation har gjort det extra tufft inför årets jul.

Jessica Enoksson vittnar om att många har det tufft. Detta trots att statistiken visar att allt färre barnfamiljer får ekonomiskt bistånd i Laholms kommun.

Hör mer om detta i klippet där du får följa med till Jessica Enokssons gård där hon jobbar med sitt hjälparbete

Foto: SVT Design

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.