Platsen i Kungsbacka där den grova misshandeln ägde rum Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Turades om att sparka och slå en man i huvudet

Uppdaterad
Publicerad

Grov misshandel, rån, övergrepp i rättssak och narkotikabrott är några av åtalspunkterna mot de tre männen.

Det var i början av augusti som de tre männen gav sig på en annan man i Kungsbacka. Gärningsmännen ska i samförstånd med flera okända personer ha slagit, sparkat och tryckt ner en man på marken och därefter turats om att slå och sparka mot huvudet.

Enligt åtalet drabbades offret av bland annat brott genom ok- och överkäksben, brott i den högra ögonhålans botten och på tre framtänder i överkäken.

Totalt elva åtalspunkter

En av männen åtalas även för övergrepp i rättssak efter att ha hotat offret som blev misshandlad över telefon med våld, om denne inte tog tillbaka anklagelsen mot mannen.

Två av männen åtalas för rån av mobiltelefoner. En ska i en större grupp ha snott målsägandens telefon samt kontanter och tillsammans sparkat och slagit mot dennes huvud och kropp.

Övriga åtalspunkter är olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och narkotikabrott, samt stöld. En av männen åtalas också efter att ha påträffats med en machete inne i centrala Kungsbacka.

Yrkar på utvisning

De tre männen är häktade och åtalas nu vid Varbergs tingsrätt. Åklagaren yrkar på utvisning och förbud om att återvända till Sverige inom tio år mot de tre männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.