Två bilar i frontalkrock i Varberg – minst en skadad

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 14.00 under torsdagseftermiddagen kom larm om att två personbilar frontalkrockat på Österleden i höjd med sjukhuset i Varberg.

Minst en person är allvarligt skadad. En person misstänks ha kört påverkad utan körkort.

Minst tre personer är inblandade i olyckan och av dessa har minst en allvarliga skador. Två personer har förts till sjukhus, varav en bedöms som allvarligt skadad.

– Det är för tidigt att säga vad olyckan beror på, säger Patrik Sönnerstedt, inre befäl vid räddningstjänsten Halmstad, strax efter olyckan.

Vid 15-tiden har polisen gått ut med att en person är misstänkt för grovt drograttfylleri alternativt rattfylleri samt olovlig körning.

Två vårdas på sjukhus

Trafiken var under omkring en timmes tid helt avstängd i båda riktningar, men öppnades efter att räddningsarbetet var över.

Vid 17-tiden informerade Varbergs sjukhus att två vuxna personer vårdas för sina skador, varav en är allvarligt skadad. Det är i nuläget oklart vilka skador båda har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.