Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
De båda broarna i Skottorp ligger med bara några tiotal meters mellanrum. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Två broar över E6an rivs – så leds trafiken om

Publicerad
Beslutet om att riva två gamla broar över E6 i södra Halland togs redan 2001. Nu 19 år senare är det dags. Under fyra dagar pågår rivningsarbetet och motorvägen stängs mellan Halland och Skåne.

Det handlar om en gammal järnvägsbro och en gammal bilbro som rivs för att förbättra trafiksäkerheten. Pelare och fundament står nära vägbanan på E6. Rivningsarbetet inleds klockan 20.00 på onsdagen 20 maj.

– Rivningsarbetet kommer pågå under natten, då vi klipper ner broarna med grävmaskiner, säger Max Arvidsson, projektledare på Trafikverket.

Förklaringarna till att det har dröjt med att verkställa beslutet är flera. De båda broarna var snabbt ersatta och ärendet med att få bort dem var därför inte högt prioriterat. De senaste åren har situationen dock förändrats, uppger Max Arvidsson.

Så leds trafiken om när E6 på gränsen mellan Halland och Skåne stängs av under fyra dagar. Foto: SVT

– Man försöker bygga bort bropelare som står för nära motorvägar i hela landet. Därav har det återigen blivit prioriterat. Men det har funnits vissa svårigheter med att hitta en entreprenör som kan riva dem, säger han.

Trafiken på sträckan kommer att ledas om under hela veckoslutet.

I klippet får du veta mer, bland annat hur trafiken leds om under de fyra dagar som arbetet pågår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer