Hemlös kvinna ska ha släpats ut i bara i underkläderna – två män åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Två 19-åringar åtalas för grovt rån, och den ena av dem även för stämpling till mord, efter en attack mot en hemlös kvinna i 70-årsåldern som låg och sov i sin bil i Falkenbergs kommun. Enligt åtalet ska de ha släpat ut henne ur fordonet i bara underkläderna. 

Kvinnan bodde vid tillfället i sin bil och låg och sov när de misstänkta unga männen närmade sig. Enligt åtalet ska den ene ha placerat en kniv vid kvinnans hals medan den andre uppmanade honom att skära halsen av henne.

Händelsen ägde rum i mitten av juli och båda männen åtalas nu vid Varbergs tingrätt för grovt rån och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Den ena mannen åtalas även för stämpling till mord.

Uppges ha släpat kvinnan ut ur bilen

I åtalet uppges att kvinnan blivit knivskuren tre gånger i armen, och att hon sedan släpades ut ur bilen klädd endast i underkläder. Killarna ska sedan ha hotat med att döda henne om hon inte lämnade över sina ägodelar och bilen som hon bodde i.

De misstänkta har suttit häktade sedan mitten av juli. Båda nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.