En man hittades stickskadad i sin lägenhet under fredagen. Foto: SVT

Två män häktade för mordförsök på Nyhem

Uppdaterad
Publicerad

Två män greps och anhölls efter fredagens misshandel på Nyhem i Halmstad. I dag häktades de två männen i Halmstads tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

Det var strax före klockan tre på fredagseftermiddagen som polisen larmades till en lägenhet i ett flerfamiljshus på Nyhem med anledning av en misshandel.

Männen greps sent på kvällen

Väl på plats berättade en man i 20-årsåldern att han blivit stickskadad. Han fördes därefter till sjukhus med lindriga skador.

Samma dag, sent på kvällen, sågs två män försöka ta sig in i mannens lägenhet. Polis larmades till platsen och de två männen, som var i 20- respektive 35-årsåldern, greps och anhölls misstänkta för mord alternativt grov misshandel.

Oklart motiv

Under måndagseftermiddagen häktades de bägge männen på sannolika skäl misstänkta för mordförsök. Åtal ska vara väckt senast den 20:e januari.

Det finns ännu inga uppgifter om motivet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.