Foto: POLISENS FÖRUNDERSÖKNING

U-sväng kan ha kostat sambon livet

Hennes sambo dog i olyckan på E6. Nu åtalas kvinnan för att ha vållat hans död med en U-sväng på motorvägen.

Det var den 3 juni i år som olyckan inräffade på E6 mellan Mellbystrand och Halmstad, i närheten av Snapparp.

Tre andra trafikanter, varav två satt i den påkörande bilen, har i polisförhör berättat att de såg kvinnans bil stå stilla på vägrenen i norrgående körriktning.

Plötsligt ska bilen ha styrts rakt ut i vägbanan i riktning mot ett hål i mitträcket mellan körbanorna. Det såg ut som ett försök att göra en U-sväng.

Dog efter veckor

Kvinnans bil blev kraftfullt påkörd av en annan bilist. Både hon och sambon som satt i passagerarsätet var vid medvetande när de fördes i väg med ambulans. Men efter tre veckor dog mannen av skadorna.

Tre dagar efter mannens död kom polisen hem till henne och höll förhör där hon misstänktes för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Minns inget av olyckan

Kvinnan förnekar brott.

Hon har inga minnen av olyckan och tiden strax före och efter. Men hon säger att hon aldrig tidigare har vänt på det sättet på motorvägen och tror inte att hon kan ha gjort det nu heller.

Om hon ska dömas blir nu en fråga för Halmstad tingsrätt.

De två personerna i den påkörande bilen skadades lindrigt och kommer, enligt läkare, inte få några bestående men.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer