Polisen rycker ofta ut till Ullared, framförallt i samband med butiksstölder. Starta klippet för att höra intervjun med stationsbefälet Anders Persson. Foto: SVT

Ullared får mer polisresurser – flyttar in i hotell

Uppdaterad
Publicerad

Inom några år kan det bli 1 000 fler poliser i region väst. Enligt polisen i Falkenberg kommer det märkas i kommunen – inte minst i Ullared, dit polisen normalt sett gör många utryckningar. Där blir man både fler och får ett nytt läge på polishuset.

I Falkenbergs kommun kommer bemanningen att öka och det kräver ökad kapacitet på lokaler. För polishuset i Ullared innebär det att man flyttar in i varuhusets nya hotell, när det är klart.

– Det blir ett mer strategiskt läge, förklarar Anders Persson, stationsbefäl i Falkenberg.

Ska öka med en tredjedel

Ambitionen är att Polismyndigheten i Sverige totalt ska öka sina anställda med en tredjedel, från dagens 30 000 till 40 000 – år 2024. Hur mycket det innebär för Polisen i region väst är inte helt klart, men det kan handla om minst 1 000 personer till.

Ungefär 210 nyanställningar är prognosen för regionen under 2020. Det innebär att det kommer finnas cirka 5 170 anställda i området när året är slut.

Hoppas på att kunna öka öppettiderna

I samband med att resurserna blir fler i Ullared hoppas Anders Persson på att kunna öka tillgängligheten.

– Förhoppningsvis kan vi öka våra öppettider där, säger han.

Polisen får lägga en hel del resurser på utryckningar till varuhuset och butikerna på orten.

I klippet ovan berättar Anders Persson mer.

Hallands Nyheter var först med att rapportera om nyheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.