Bilden demolerades och en stor del av taket skalades av. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Pojkvän åtalas efter dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern avled i samband med en trafikolycka i Varberg förra året. Nu åtalas hennes pojkvän, som satt bakom ratten, misstänkt för bland annat vållande till annans död. Detta då han ska ha kört i 148 km/h och brustit i sin uppmärksamhet framåt.

Det var i mitten på november förra året hade den manlige föraren och kvinnan varit på flygplatsen i Malmö och hämtat upp förarens bror. Därefter hade trion börjat köra mot Göteborg.

På E6 strax norr om Varberg inträffade olyckan. Vid den här tidpunkten var det mörkt och även vått på vägbanan. I höger körfält låg en tung lastbil.

Enligt förundersökningsprotokollet körde bilen med en hastighet på minst 148 km/h. Föraren, som är i 20-årsåldern, ska dessutom haft dålig uppmärksamhet framåt. Följden av hans körsätt ska, enligt åtalet, lett till att han körde in i vänstra baksidan på lastbilen. Smällen var så kraftig att en stor del av bilens tak slets av.

Olyckan inträffade i höjd med Trönninge, strax norr om Varberg. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Kvinnan i passagerarsätet avled omedelbart. Föraren fick skador och det fick även hans bror, som låg i baksätet. Båda fick föras med ambulans till sjukhus. Lastbilschauffören undkom utan fysiska skador, men chockades av händelsen.

Föraren åtalas dels misstänkt för vållande till annans död och dels för vårdslöshet i trafik. Han bekräftar händelseförloppet men nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.