Foto: Johannes Tolf/SVT

Ung man från Halmstad häktad för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern från Halmstad är en av de män som häktats på sannolika skäl misstänkta för försök till mord efter en skottlossning i Värnamo kommun.

Det var vid ett-tiden under natten mot torsdagen som polisen fick ett larm om en skottlossning i Värnamo. Flera personer som befann sig i en bil hade blivit beskjutna från en annan bil.

Polisen berättade kort efter händelsen att det rörde sig om personer med kopplingar till kriminella kretsar, och att det är konflikter kring narkotika som ligger till grund för skottlossningen.

Hemmahörande i Halmstad

En av de misstänkta gärningspersonerna är hemmahörande i Halmstad. Under söndagskvällen häktades mannen tillsammans med tre andra.

– Samtliga fyra häktas för försök till mord på sannolika skäl misstänkta, vilket är den högre graden av misstanke, sa Helena Ekstrand, biträdande kommunikationsdirektör på åklagarmyndigheten.

Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.