Foto: TT

Ung man huggen med machete i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Fem maskerade män attackerade en man i 20-årsåldern i Varberg under natten mot söndagen. Polisen rubricerar det som mordförsök och misstänker att de har huggit honom med en machete.

– Det ska vara ett ganska kraftigt hugg som har orsakat en rejäl skada, säger Andreas Odén, vakthavande befäl på polisen.

Larmet kom till polisen strax efter midnatt under natten mot söndagen.

Enligt vittnesuppgifter till polisen hade fem maskerade män då attackerat en man i 20-årsåldern utomhus i stadsdelen Sörsedammen. De ska både ha slagit mannen och huggit honom i armen och bröstet med ett vasst föremål – som polisen misstänker kan vara en machete.

”Ganska illa huggen”

– När vi kommer på plats så är det en person som är ganska illa huggen med en kniv alternativt en machete i armen. Det ska vara ett ganska kraftigt hugg som har orsakat en rejäl skada, säger Andreas Odén, vakthavande befäl på polisen.

Polisen rubricerade det först som grov misshandel men ändrade det sen till mordförsök.

– Det verkar som att det är avvärjningsskador som han har. De är dock inte livshotande, säger Andreas Odén, vakthavande befäl på polisen.

Ingen person är gripen

Polisen misstänker att huggen var mer allvarligt menade – men att mannen lyckades freda sig och då höggs i armen.

– Planen är att försöka förhöra honom lite mer under morgondagen om det är möjligt, säger Andreas Odén.

Ingen person har gripits men det finns bra vittnesuppgifter från det som har skett, enligt polisen. En hundpatrull har skickats till området under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.