Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
18-åringarna Alicia Nilsson och Havsa Mohammed saknar en samlingsplats för äldre vuxna. I klippet ovan berättar de varför. Foto: SVT

Unga vuxna saknar samlingsplats i Hylte: ”Flyttar härifrån istället”

Uppdaterad
Publicerad

En samlingsplats för unga vuxna i Hylte – det efterlyser vännerna Alicia Nilsson och Havsa Mohammed som inte längre är välkomna till den befintliga fritidsgården då de fyllt 18 år. De menar att bristen på en sådan skyndar på att ungdomar väljer att lämna kommunen.

Bland de partier som sitter i Hyltes kommunfullmäktige är svaren snarlika på frågan hur de ställer sig till tjejernas efterfrågan.

Politikerna hänvisar till att det idag finns fritidsaktiviteter i form av sport, fiske, motorsport och natur.

Att fritidsgårdens åldersgräns är 18 år menar partierna är bra, men Sverigedemokraterna vill se över möjligheterna att ha olika öppettider för olika åldrar och Socialdemokraterna vill se över möjligheten med att starta ett ungdomscafe på Kompetenscentrum.

Även Hallandsposten har tidigare rapporterat om Alicia Nilssons och Havsa Mohammeds önskan om en samlingsplats för unga i Hylte.

Fritidsgården har 18-årsgräns och i klippet ovan berättar tjejerna hur det påverkar unga vuxna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet