Nu döms två av ungdomarna för kränkande fotografering. Foto: TT

Ungdomar döms för sexfilm

Publicerad

De unga männen filmade när två jämnåriga hade samlag – och spred därefter filmen på sociala medier. Nu döms de i Varbergs tingsrätt.

Händelsen inträffade i Kungsbacka kommun i juli i fjol, då två ungdomar filmade två jämnåriga som hade sexuellt umgänge i en stuga. Ytterligare en åtalades för ofredande.

Döms för ofredande

Nu döms samtliga ungdomar. En av ungdomarna ofredade målsäganden vid upprepade tillfällen genom att kalla henne ”hora” och ”porrstjärna” senare i skolkorridoren. Han döms till ungdomstjänst och ska betala 15 000 kronor i skadestånd för kränkningarna.

En annan av de unga männen, en 17-åring, filmade samlaget med sin mobil. Han berättar dock att han raderade filmen utan att visa den för någon. Han döms till dagsböter för kränkande fotografering, eftersom det enligt rätten bedöms som kränkande fotografering trots att filmen inte spreds vidare.

Förnekar brott

Den 16-åriga mannen som filmade samlaget och till skillnad mot sin kamrat därefter spred filmen på sociala medier döms till ungdomstjänst i 35 timmar för grovt förtal och kränkande fotografering. Han ska dessutom betala 50 000 kronor i skadestånd till kvinnan som filmades.

16-åringen förnekar brott och menar att han inte har känt till att det är brottsligt att filma på det sättet han gjort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer