Föraren fick ägg kastat på sin bil och reagerade med att låsa in den som kastat. Foto: TT

Upprörd förare låste in äggkastare i sin bil

Publicerad

När ett gäng tonåringar kastade ägg på en förbipasserande personbil stormade föraren ut ur bilen och jagade ikapp en av ungdomarna. Därefter stängde han in den potentiella äggkastaren i sin bil med barnlåset aktiverat.

En mörk och regnig kväll i höstas ska en bilist fått ett ägg kastat på sitt fordon samtidigt som han körde genom Hyltebruk. Föraren, en man i 30-årsåldern, ska då ha blivit så upprörd att han började jaga ett gäng ungdomar som han misstänkte låg bakom äggröran på hans bil.

Efter en kortare löptur ska mannen ha fått tag på en av ungdomarna. Denne uppger i förhör att han blivit tacklad till marken och fått en underarm tryckt mot sin nacke. Föraren däremot hävdar att pojken halkat i det våta gräset och att de stött emot varandra innan de hamnade på marken.

Ville tala ungdomarna till rätta

Arkivbild. Foto: TT

Föraren har i förhör förklarat att han ville förklara hur farligt det är att kasta ägg mot bilar som kör. Men som en del i detta har mannen gjort sig skyldig till olaga frihetsberövande.

Detta då han dragit med och stängt in tonåringen i bilens baksäte med barnsäkerhetslåset aktiverat. Sedan ska han ha bett ungdomen ringa sina vänner så han fick tala samtliga till rätta.

Tonåringen får skadestånd

Eftersom det endast handlade om några minuter som tonåringen var instängd i bilen så ansåg Halmstads tingsrätt att brottet var mindre grovt. Domen blev villkorlig med dagsböter.

Åklagaren yrkade även att mannen skulle dömas för misshandel men på den punkten friades mannen.

Däremot ska mannen betala ett skadestånd för kränkning på 5.000 kronor till tonåringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer