Arikvbild Foto: SVT

Utnyttjade barnen för att stjäla från Gekås – föräldrarna döms

Uppdaterad
Publicerad
Två föräldrar döms vid Varbergs tingsrätt för att de utnyttjat sina barn för att försöka stjäla varor från varhuset Gekås i Ullared. Även barnets farmor döms.

Det var i slutet av augusti 2019 som en familj ertappades med att försöka stjäla från varuhuset Gekås. Föräldrarna uppgav i förhör att de sett barnen fylla ryggsäckar från varuhuset med varor till ett värde av 1 800 kr. Föräldrarna betalade sedan endast för ryggsäckarna och inte varorna som de innehöll med motivering att de glömde bort att det låg saker i ryggsäckarna.

Satte på barnen obetalda ytterkläder

Barnen hade även på sig obetalda ytterkläder från Gekås när de passerade ut genom kassan och mamman och barnens farmor ertappades med obetalda underkläder i sina handväskor.

Efter att familjens stöldförsök uppdagats betalade de för varorna, men det ändrar inte tingsrättens bedömning. Föräldrarna och barnens farmor döms till villkorlig dom för försök till stöld och var och en av dem ska betala 40 dagsböter.

Tingsrätten bedömer att familjen agerat i samförstånd och i uppsåt för att stjäla varorna genom att utnyttja barnen i det syftet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer