Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Arja Holmstedt Svensson, tillförordnad chef utbildning och arbetsmarknadsförvaltningen om varför gymansieskolorna kommer ha utspridda skolstarter i klippet ovan. Foto: TT/SVT

Utspridd skolstart för gymnasieeleverna i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad
Halmstad kommun har beslutat att sprida ut skolstarterna för gymnasieeleverna, detta för att minimera smittspridning.

Gymnasieskolorna i Halmstad kommer att starta höstterminen på olika dagar och även lägga höstschemat så att skoldagen börjar på olika tider för olika klasser. Allt för att förhindra trängsel på skolbussar och därmed risken för smittspridning.

Beslutet har tagits av utbildnings och Arbetsmarknadsförvaltningen, UAF.

– Vi vill skapa en så säker och bra skolmiljö som möjligt för både våra elever men också våra lärare, säger tillförordnad förvaltningschef Arja Holmstedt Svensson.

Hallandstrafiken välkomnar olika tider för skolstart

Även Hallandstrafiken, som ansvarar för skolbussarna, har önskat utspridda skolstarter, då de vill undvika trängsel på bussarna och smittspridning.

– Vi stödjer tanken på att man sprider skolstarten så mycket det går. Det här en världspandemi, någonting vi aldrig varit med om tidigare, så vi får jobba fram nya metoder och nya sätt att arbeta, säger Hallandstrafikens presschef Peter Gyllander till SVT nyheter Halland.

Och i klippet ovan förklarar även barn- och utbildningsförvaltnignschefen varför de väljer att grundskolan ska starta som vanligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer