Foto: SVT

Vad vill du att SVT Nyheter Halland bevakar i höst?

Uppdaterad
Publicerad

Vad tycker ni att vi ska rapportera om från Halland under hösten?

Tipsa oss här i vår chatt eller mejla till halland@svt.se.

Vad vill du att vi bevakar i höst?

Willy Engebrethsen • Bevaka det mest rättsosäkra vi har. Omsorgen om personer med en funktionsnedsättning med rätt till stöd enligt LSS. Det förekommer allvarliga missförhållanden och direkt vanvård på vissa Bostad med särskild service som regleras enligt LSS. En lag som skulle vara en garanti för goda levnadsvillkor.

Stort tack för ditt tips Willy! Du får gärna kontakta oss direkt på halland@svt.se också om du har mer att berätta om gällande detta.

Per-Ingvar Hansson • vägen genom Frillesås, från den s k stora Åsa rondellen till rondellen i Frillesås centrum, grymt höga hastigheter ibland över 100, ofta 60-80, vissa kör om trots att vi har 40km/tim på felsida om refuger. Vi behöver fler riktiga övergångsställen och fartdämpande hinder. Gäller alla typer av fordon, privata som jobbfordon. Många barn, familjer korsar denna väg på väg till skola, fritid, bad i havet, sport, mm.
Har jobbar mot Trafikverket (som äger denna väg) sedan mitten 2017 och Kba Kommun, men inget händer. Svarar inte ens ...
Snälla hjälp oss skattebetalande medborgare i Frillesås!

Tack så mycket för att du tipsade oss Per-Ingvar!

Christer • Jag vill se ett reportage om hundklubbarna i länet. De drabbades hårt av pandemin. 15-20000 back varje månad pga utebliven kursverksamhet/tävlingar/prov och annat.

Tack så mycket för tipset Christer!

Christian • Hur bra är äldre på att respektera hålla avstånd i affärer. Bevakning av ombyggnationen av järnvägen i varberg.

Tack för tipsen.

Kalle • Grundskolan under Corona och hur dåligt rekommendationerna följs där. Lärares värde i kristider.

Tack för tipset. Det låter som att du har egna erfarenheter att berätta om. Mejla gärna och berätta om detta till halland@svt.se

Hans Flink • Narkotika och droger är roten till kriminaliteten och våldspiralen , kämpa med en jornalistik som engagerar i en riktning för ett. drogfritt halland så kanske ni får med hela Sverige

Tack för ditt tips Hans! Det tar vi med oss!

Agnes • Sluta spela trummor när vädret läses upp. Det är så fånigt.

Tack Agnes för att du hör av dig - men vi har inga trummor eller liknande under vädret, hör gärna av dig om det var något annat du syftade på!

vänligen, Elin, reporter

Peter • Vårdnad, boende och umgänges-frågor. Barnens rättigheter i och med att Barnkonventionen blivit lag.

Tack Peter, jättebra tips! Det tar vi med oss!

Daniel • Mer lokalpolitik. En bredd mellan olika partier också -både styrande och alla oppositionspartier.

Tack för dina tankar och ditt tips Daniel! Det tar vi med oss!

Anja • Det har varit flera slags personuppgiftsincidenter på sjukhus och apotek i Halmstad. Granska detta mer ingående och vad det får för konsekvenser för de som drabbas av att känsliga personuppgifter kommer på drift och når obehöriga. Integritetsfrågor borde få större genomslag i er rapportering. Det finns vårdgivare i Halmstad som både säljer patientuppgifter till register utan att be om patienters samtycke, och samma vårdgivare sköter inte sitt vårduppdrag men får betalt av region Halland. Granska detta! Ta också och kolla upp Högskolan i Halmstad, där finns mycket att att djupdyka i, inte minst mobbningskulturen som fortlever år efter år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.