Se bandmedlemmarna spela och berätta om årets Musikhjälpen i klippet ovan. Foto: SVT

Fantastiska Underhållningsbandet går för rekord i Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året i rad ska Fantastiska underhållningsbandet in i glasverandan på Varbergs torg för att samla in pengar åt Musikhjälpen. I år lägger de ribban ännu högre.

– Vi visar att även vi med funktionsnedsättning kan göra saker, säger trumslagaren Peter Ingemarsson.

Fantastiska underhållningsbandet har redan börjat insamlingsarbetet långt innan de tar plats – med gäster–  i glasverandan 13-14 december. Bland annat har de dykt upp på evenemang som Företagsfrukost och Näringslivsdagen.

– Vi har lagt extra mycket fokus på att Varbergs alla företagare ska hjälpa till, säger bandmedlemmen Lisa Larsson.

Fått en flygande start

Tanken är att Varberg för Musikhjälpen ska samla in över 400 000 kronor och helst ännu mer för att nå rekordhöjder. Arbetet har redan fått en flygande start genom intäkterna från bandmedlemmen och underhållaren Calle Karlssons födelsedagskonsert – ”When I'm sixty four”.

– Vi sa att vi lägger alltihop på Musikhjälpen och det blir 45 000 ungefär, säger Calle Karlsson.

Temat för i år är ”Sex är inget vapen”.

– Det ligger så bra i tiden nu när det är så mycket krig och oroshärdar i vår omvärld. Barn ska vara barn och inte utnyttjas överhuvudtaget, säger Lisa Larsson.

När SVT Nyheter Halland träffar bandet har de konsert för seniorer i Träslövsläge. Samtidigt får insamlingen en liten tjuvstart.

Se bandmedlemmarna spela och berätta om årets Musikhjälpen i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.