Varberg vill slå rekord i fuldans

Publicerad

Under Dansens dag i Varberg vill kommunen slå ett annorlunda rekord. ”Hoppas att många sluter upp i en härligt osynkad dansuppvisning”, säger destinationsutvecklare Magnus Thomson.

Den 28 april firar Varbergs kommun Dansens dag. Nu uppmanar de besökare att komma för att försöka slå inofficiellt rekord i fuldans.

– Dans är inte bara för dem som kan göra en elegant piruett eller en cool stegcombo. Man behöver faktiskt inte ens ha taktkänsla för att kunna dansa, säger Magnus Thomson.

Men vad är fuldans egentligen?

– Det har ju kommit de sista åren och blev ju lite taget av Rolandz i Melodifestivalen. Men egentligen handlar det om att alla får vara med. Man behöver inte vara så bra, säger Magnus Thomson.

Gjorde en egen dans

Nu har också kommunen själva rivit av en fuldans och utmanar nu andra att göra desamma och lägga ut på sociala medier.

– De som dansar är ett team från Varbergs kommun. Team KUB. Det står för Kreativitet under byggtiden. Varberg ska ju bygga om något så in i bänken de kommande tio åren så vi brände av en fuldans, säger Magnus Thomson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer