Varbergs Bois kryssade i bottenstriden

Superettans bottenmöte på Påskbergsvallen slutade oavgjort. Varbergs Bois spelade 2-2 mot Värnamo.

Värnamo var hetast från start och tog kommandot i inledningen av matchen. Men Varbergs Bois lyckades stå emot och i slutet av första halvlek fick laget en straff – efter att Erik Zetterberg gått omkull. Nahom Girmai förvaltade den väl och slog in ett 1-0 till Varbergs Bois precis innan pausvilan.

Men Värnamo kvitterade i början av andra halvlek och efter drygt 60 minuter fick Varbergs målvakt, Matt Pyzdrowski, kliva fram och rädda en straff. Varberg fick ny luft under vingarna och Oliver Stanisic fixade 2-1 till hallänningarna.

Strax därefter fick Keanin Ayer sitt andra gula kort och Varberg fick avsluta matchen med tio man. Med mindre än tio minuter kvar kunde Värnamo återigen kvittera. Matchen slutade också 2-2.

Med 21 omgångar spelade ligger Varbergs Bois på trettonde plats. Om det står sig får laget kvala för att försöka hålla sig kvar i Superettan.