Frida Karlsson, pressansvarig på Warcon, tror att spelkonventet kan gå mot ett rekordår. Foto: Privat

Varbergs spelkonvent Warcon tror på rekordår

Publicerad

För nionde året i rad går Varbergs spelkonvent Warcon av stapeln, och i år tror arrangörerna att det finns en chans att bli större än någonsin.

Under helgen fylls Campus Varbergs lokaler av speltokiga besökare. Brädspel, figurspel, rollspel och digitala spel – här ska finnas något för alla.

– Det ska vara en sjysst mötesplats där man kan spela spel tillsammans och där alla är välkomna, säger Frida Karlsson, pressansvarig på Warcon.

Hon tror att den främsta anledningen till att människor besöker konventet är möjligheten att möta ett stort antal spelare – på ett avslappnat sätt.

– Det är en mysig stämning. Alla har någon gemensam nämnare, eller ett gemensamt intresse. Man kan alltid börja prata med någon, och det är alltid någon som spelar, säger Frida Karlsson.

Bada mellan omgångarna

Förhoppningarna inför Warcons framtid är stora. Med ett centralt läge jämfört med tidigare år kan målet att locka yngre till spelhobbyn lyckas.

– Årets konvent blir en språngbräda till att bli ännu större inför nästa års tioårsjubileum, säger Frida Karlsson.

Trots konkurrens med andra event under helgen tror arrangörerna att både läget och vädret kommer att vara till deras fördel. Spelare kan svalka sig i havet bara några meter från Campus Varberg.

– Det är sommar! Och i år har vi närheten till stan och stationen. Många kommer nog sitta ute och spela, eller åtminstone gå och bada efter de har spelat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.