Inför sommaren ser bemanningsläget för sjuksköterskor inom Region Hallands verksamheter bättre ut i år jämfört med tidigare. Foto: SVT

Vården om sommarbemanningen: ”Det ser bättre ut i år”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter har skickat ut en enkät till alla landsting vad gäller bemanningen i sommar. Här är svaret från Halland.

”Bemanningsläget för sjuksköterskor inom Region Hallands verksamheter inför sommaren ser bättre ut i år jämfört med tidigare. Bemanningsläge är alltid i förändring och de sista bitarna sätts fortfarande. Med hjälp av semestervikarier, pensionärer som tar extrapass och erbjudande om förskjuten semester till annan del av året samt inhyrd personal till vissa verksamheter verkar det som att vi klarar att bemanna den verksamhet som vi planerat för. ”

Hur stor ersättning får sjuksköterskor som skjuter på sin semester?

”Den som på arbetsgivarens initiativ tjänstgör nio till tolv hela veckor mellan 2018-06-04 och 2018-08-26 får ersättning enligt följande: Arbete nio hela veckor ersätts med 15 000 kronor, tio hela veckor ersätts med 21 000, arbete elva hela veckor ersätts med 27 000 och arbete tolv hela veckor ersätts med 35 000 kronor. Då är semesterersättning inkluderat.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.