Villa brann ner till grunden: ”En askhög”

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Långaryd i Hylte kommun brann under torsdagsnatten ner till grunden. Först under morgonen larmades räddningstjänsten.

– Det var en askhög vi kom fram till, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Det var vid 07-tiden under torsdagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till Långaryd i Hylte kommun där en villa brunnit ner till grunden.

– Det var en granne som passerade huset under morgontimmarna och då hade nästan hela fastigheten brunnit ner. Det var egentligen en askhög vi kom fram till, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Kan ha funnits personer i huset

Orsaken till att larmet dröjde tros bero på att fastigheten ligger avskilt till. Det är oklart vad som orsakat branden men det finns en misstanke om att det fanns personer i huset.

– Det finns en misstanke om det men det får polisen undersöka. Vi vet inte, säger Peter Karlborg.

Räddningstjänsten lämnade platsen vid 08-tiden.

– Sedan har man varit där uppe en gång till och tömt en tank till för att kyla ner så att polisen ska kunna komma åt platsen, säger Peter Karlborg.

Foto: Räddningstjänsten

Polisen ska finnas vid platsen.

– En polispatrull finns nu också på plats och undersöker så ingen person har kommit till skada. Mer än så kan jag inte säga i nuläget, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen till SVT Nyheter Halland under torsdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.