En av brandbilarna som deltog i släckningsarbetet. Foto: SVT

Tvåplansvilla brann i Veinge

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 19 på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till en villabrand i Veinge i Laholms kommun.

– Det har varit rökutveckling och synliga lågor vid taket, säger Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten i Laholm.

Sammanlagt är sex enheter åkte till platsen. Det värsta lågorna släcktes snabbt och brandmännen jobbade därefter med att spåra och släcka glödbränder.

– Det känns som att läget är hyfsat under kontroll. Men så länge vi inte har dödat alla glödbränder finns alltid en risk att det blossar upp igen, säger Peter Stened vid halv 8-tiden på kvällen.

”Man får ju puls”

Marie Bigert skulle hämta sin man på jobbet och körde då av en tillfällighet förbi tvåplansvillan.

– Jag såg lågor från skortstenen. Jag hoppade ur bilen, ringde 112 och sprang fram för att banka på dörrarna på huset. Ingen var hemma. Man får ju puls, säger hon.

Samtidigt kom grannar springade. Några drog fram en trädgårdsslang och började spruta vatten medan andra hade med sig brandsläckare. Efter ett tag dök räddningstjänsten upp med sina bilar.

– Ägarna kom senare till platsen, säger Peter Stened.

Vad som startade branden är oklart

Vid halv 9-tiden på tisdagskvällen lämnade räddningstjänsten platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.