– Vi känner oss lugna men vill ändå ta det säkra före det osäkra, säger Cynthia Runefjärd, förvaltningschef på förvaltningen för Gymnasium och Arbetsmarknad. Foto: SVT/TT

Vistades i samma område som coronasmittad – elever och lärare hålls hemma

Uppdaterad
Publicerad

En lärare och två elever hålls hemma från skolan Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka kommun efter att ha vistats i samma områden som en person med bekräftat coronavirus i Finland.

Eleverna som går Hotell- och turismprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka kommun gjorde arbetsplats förlagt lärande på ett hotell i Finland. Initialt var uppgifterna att det var samma hotell som den smittade vistades på, vilket senare visade sig inte stämma.

Ska stanna hemma i två veckor

Då läraren och eleverna däremot befunnit sig inom samma område som den smittade har skolledningen kommit överens med eleverna och läraren att de ska hålla sig hemma de närmsta 14 dagarna.

Coronaviruset i Halland

– Vi känner oss lugna men vill ändå ta det säkra före det osäkra, säger Cynthia Runefjärd, förvaltningschef på förvaltningen för Gymnasium och Arbetsmarknad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet