Foto: TT/SVT

Vittne avbröt stöldförsök hos äldre kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Två personer försökte under söndagsförmiddagen stjäla från en äldre kvinna utanför Halmstad med blev avbrutna av ett vittne. Det innebär att tre åldringsbrott nu skett i länet under helgen.

– Det kan röra sig om samma kvinnor som igår men det kan också vara andra kvinnor fast ur samma gruppering, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Det var vid 10-tiden under söndagen som ett vittne såg hur två kvinnor lämnade en bostad i Harplinge utanför Halmstad. Efter gårdagens rapporter om åldringsbrott i länet blev hen misstänksam och valde därför att fotografera kvinnorna och den bil de klev in i.

Polisen menar att vittnet troligtvis lyckats avbryta ett stöldförsök.

– Nu hoppas vi att vi ska kunna ta del av foton och de uppgifter som han eller hon förmedlat via telefon. Vi behöver ju varenda detalj i det här, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

LÄS MER: Våg av åldringsbrott – nu varnar polisen

Under lördagen inträffade två liknande händelser i länet och redan i november rapporterade SVT om två kvinnor som varit ute på en stöldturné och som riktat in sig på äldre personer som brottsoffer.

Tror ni att det handlar om samma gärningspersoner?

– Det kan röra sig om samma kvinnor som igår men det kan också vara andra kvinnor fast ur samma gruppering. Det finns ju ett flertal personer som håller på med detta, säger Stefan Gustafsson.

LÄS MER: Unga kvinnor misstänks för stöldturné

Polisen har nu upprättat en anmälan om försök till grov stöld alternativt rån gällande händelsen i Harplinge. Stefan Gustafsson säger att de är tacksamma över hur vittnet som såg kvinnorna agerade.

– Vi är väldigt tacksamma för uppgifterna vi fått. Det är när vi får sådana uppgifter som vi eventuellt kan gripa någon, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.