Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helena Thysell Persson, projektledare på Trafikverket och Henrik Andersson, produktionschef på Skanska, har under fyra års tid arbetat med dubbelspåret. I klippet ovan får du se vad arbetet medför. Foto: Josefine Krischausky/SVT

Tio veckors tågstopp mellan Ängelholm och Helsingborg

Publicerad

På måndag inleds arbetet på den sista etappen av dubbelspåret mellan Ängelholm och Helsingborg. Det innebär att tågtrafiken mellan städerna kommer stå still fram till den tredje december då tågtrafiken åter släpps på.

Det fyra år långa projektet går mot sitt slut och nu ska säcken knytas ihop. Det gäller de sista veckorna av arbete med dubbelspåret mellan Ängelholm och Helsingborg. Ett arbete som kommer beröra de omkring 8000 resenärer som varje vardag tar tåget mellan städerna. Både under och efter bygget.

– Det kommer vara arbete längs hela sträckan. Vi kommer färdigställa de delar som vi inte kunnat göra klart på grund av tågdriften som har varit på det ena spåret, säger Henrik Andersson, produktionschef på Skanska.

Förkortar restiden avsevärt

Under tiden som arbetet pågår kommer resenärer som vill ta sig mellan städerna att få åka ersättningsbuss. Men när tågen åter rullar kommer de Öresundstågsresenärer som reser mellan Ängelholm och Helsingborg att halvera restiden. Även Pågatågsresenärerna kommer få kortare pendlingstid.

Hör Helena Thysell Persson, projektledare på Trafikverket, berätta mer i klippet ovan.

Samtidigt är det fram till den första oktober stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund på grund av arbete med fyrspåret och resenärer hänvisas även där till ersättningsbussar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.