22-åring åtalas efter att ha kört på bil bakifrån

Publicerad

22-åringen kom i hög hastighet bakifrån vid Hälsovägen/Kopparmöllegatan i Helsingborg och körde rakt in i en annan bil. Föraren i den påkörda bilen fick bland annat en hjärnskakning efter krocken.

Det var i början av augusti förra året som 22-åringen kom i hög hastighet på Hälsogatan/Kopparmöllegatan i Helsingborg och körde på en annan bil bakifrån. Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafiken och vållande till kroppsskada.

22-åringen kom i en hastighet upp emot 100 km/h på vägen där hastighetsbegränsningen är 40 km/h och körde mot rött ljus i korsningen. Det var då den andra bilen blev påkörd bakifrån då han precis hade påbörjat en högersväng, enligt åtalet.

Helsingborg

Enligt åtalet har 22-åringen visat ”uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom” genom att köra i den höga hastigheten.

Personen som blev påkörd kräver nu ett skadestånd på 20 000 kronor för kränkning. 22-åringen nekar brott i polisförhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helsingborg

Mer i ämnet