Flera rån i Helsingborg under helgen. Foto: Johan Nilsson/TT

Rånvåg under helgen – tonåringar misstänkta för två av fallen

Uppdaterad
Publicerad

Flera rån inträffade i Helsingborg under helgen. Polisen misstänker att två tonåringar ligger bakom två av rånen. Pojkarna togs av polis under söndagen kort efter ett rån vid ett skogsområde.

På söndagen blev en kvinna i 70-årsåldern rånad i ett skogsområde vid Planteringsvägen i Helsingborg. Polis larmades till platsen med sökhundar och kunde inom kort hitta två misstänkta: två pojkar i yngre tonåren.

– De fick inte med sig något av värde, ett par nycklar. Vi har skäl att tro att det är de här personerna, säger Joakim Ekstrand, inre befäl i Helsingborg.

Misstänks även för rånförsök på lördagen

Under lördagkvällen inträffade även ett rånförsök i Helsingborg. Vid 21.30-tiden försökte två personer råna en kvinna i 80-årsåldern utomhus på Jönköpingsgatan. Kvinnan hotades först med kniv men sedan flydde personerna från platsen när en man promenerade förbi.

Polisen misstänker att de två tonåringarna som åkte fast på söndagen även kan ligga bakom rånförsöket på Jönköpingsgatan.

–  Man har använt kniv vid båda tillfällen men framförallt är det signalementen som stämmer. De är rätt så utmärkande, de ser ju unga ut, säger Joakim Ekstrand.

Attackerad med vasst verktyg

Ytterligare ett rån inträffade i Helsinborg under lördagen. En timme efter rånförsöket på Jönköpingsgatan fick polisen in ytterligare ett larm om ett rån i korsningen Nedre Holländaregatan och Södergatan. En man hade blivit rånad på sin jacka och blivit stickskadad.

– Det ska inte ha varit någon kniv utan ett verktyg, vasst. Han ska ha fått skador i huvudet, mer detaljer har jag inte, säger Mats Jansson, inre befäl på polisen i Helsingborg.

Ingen person är misstänkt för det rånet ännu. Mannen som blev rånad fördes till sjukhus, enligt polisen är hans skador inte livshotande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.