Foto: Johan Nilsson /TT

3 500 valde tåget när E6 stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

När E6 varit avstängd har Skånetrafiken satt in tolv extra pågatåg på sträckan Helsingborg-Malmö varje dag. Då valde fler tåget, ungefär 3 500 pendlare valde bort bilen. Enligt Skånetrafiken motsvarar det 2,5 mils bilkö.

Broflytten i Arlöv blev klar tidigare än beräknat och under torsdagen är planen att E6 ska vara helt farbar igen. Men Skånetrafiken hoppas att de nya tågpendlarna ska fortsätta resa.

– Vi är mycket glada att så många valde tåget istället. Nu vill vi gärna se att de fortsätter att resa kollektivt och hållbart med oss och upptäcker att man kan göra annat på vägen till jobbet än att sitta i bilkö, säger Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken i ett pressmedelande.

Helsingborg

Vid rusningstid kan det vara trångt på perrongerna och svårt att hålla avgångstider när många ska stiga av och på tågen. Inför avstängningen av E6 satte Skånetrafiken därför in perrongvärdar för att hjälpa resenärerna och det har varit uppskattat.

– Vi fortsätter nu med perrongvärdarna ytterligare en period, säger Mikael Espling, affärschef Öresundståg, Skånetrafiken.

Varje dag reser över 250 000 människor med någon av Skånetrafikens 14 000 turer med buss och tåg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helsingborg

Mer i ämnet