Ingen har gripits efter skottlossningen. Foto: Mohamad Khalili

56-årig man åtalas för mordförsök på Högaborg

Uppdaterad
Publicerad

Skjutningen på Furutorpsgatan i juli har nu lett till åtal. Den åtalade mannen ska ha skjutit en 40-åring i benet med ett avsågat hagelgevär. Den skjutna har däremot försvunnit under utredningen.

Det var den 21 juli som en 40-årig man sköts i benet på Högaborg. En 56-åring åtalas nu för skjutningen som ska ha gjorts med ett avsågat hagelgevär. Åklagaren yrkar på mordförsök vilket den åtalade nekar till.

Oklart motiv till skjutningen

Den skjutna 40-åringen fick enligt åtalet livshotande skador men har i polisförhör uppgett att han inte har några minnen från större delen av dagen eller skjutningen. Han kan inte heller se en anledning till varför han blev skjuten.

Att brottsoffret inte kan ge några detaljer om händelserna ser inte åklagaren som ett problem. 

– Jag tycker bevisläget ser gott ut ändå, sen vill jag egentligen inte föra något resonemang kring det innan förhandlingarna, säger Therese Umeflod som är åklagare i fallet.

Brottsoffret försvunnen

Var exakt den skjutna 40-åriga mannen nu befinner sig är däremot oklart. Efter de inledande förhören har polisen inte lyckats få tag i honom men har indikationer på var han kan befinna sig.

Pontus Peyron som är mannens advokat har inte heller lyckats få kontakt med sin klient under utredningens gång.

– Jag vet inte vad han vill att jag ska göra i den här rättegången. Jag kan inte driva en skadeståndstalan utan instruktion från honom, det är en väldigt konstig situation.

Pontus Peyron menar därför att det är osannolikt att hans klient ens känner till att det finns ett åtal mot den misstänkta skytten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.