Enligt 77-årigens advokat Leif Silbersky nekar mannen till brott. Foto: Jan Emanuelsson

77-åring som misstänks för knivattack på granne släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen häktning idag för den 77-årige man som för några dagar sedan använde kniv vid en grannfejd i en ort utanför Helsingborg. Mannen är fortfarande misstänkt för brott.

Den 77-årige mannen som ska ha attackerat sin 36-årige granne med kniv i samband med ett grannbråk, släpptes idag på fri fot, uppger Helsingborgs Dagblad.

Åklagaren ville häkta 77-åringen men tingsrätten mildrade brottsmisstanken från mordförsök till grov misshandel och fann inget skäl till att han skulle fortsätta sitta inlåst.

Enligt 77-årigens advokat Leif Silbersky nekar mannen till brott- men medger att vissa detaljer i åklagarens framställan är korrekta.

– Han har en helt annan historia. Det finns en rimlig förklaring till att han använde kniv, säger Leif Silbersky till SVT Nyheter Helsingborg.

Men den förklaringen tänker 77-åringen och hans advokat spara till rättegången.

SVT Nyheter Helsingborg har förgäves sökt åklagare Anna Broomé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.