Här körde 83-åringen fast. Foto: Polisens förundersökning

83-årig knarkkurir fastnade i golfhål – får straff sänkt

Uppdaterad
Publicerad

En 83-årig tysk var på väg söderut med drygt 24 kilo cannabis i bagageutrymmet, men råkade komma fel och fastnade med bilen på Vasatorps golfbana utanför Helsingborg. Han dömdes till två och ett halvt års fängelse. Nu sänker hovrätten straffet.

Det var en novembermorgon förra året som personalen på golfbanan fick syn på en personbil som kört fast på golfbanans första hål. I bilen satt en 83-åring.

När de försökte få loss bilen hittade de 24 kilo cannabisharts i bagageluckan. Polisen kallades till platsen och grep mannen.

Mannen var på väg från Oslo, men uppgav att han tog fel avfart från E4:an och därför körde ut i terrängen på Vasatorps golfbana. Han ska sedan inte hittat ut, och när han försökte vända fastnade han med hjulen i lera på golfbanan.

Polisen misstänkte att mannens uppgift var att transportera narkotikan, och enligt norsk polis ska marknadsvärdet på narkotikan legat på mellan 360 000 och 1 128 000 norska kronor.

Därför dömdes mannen för grovt narkotikabrott. På grund av mannens ålder och hälsotillstånd landade straffet på två och ett halvt års fängelse.

Hovrätten sänker nu fängelsestraffet till två år. I övrigt står tingsrättens dom fast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.