Foto: Anders Bjurö/Bildbyrån

Abbott ledde Rögle till 6-1-seger

Uppdaterad
Publicerad

Nio raka förluster och slagpåse i SHL. Då klev Cam Abbott in som tränare i Rögle och effekten blev lika sensationell som omedelbar.

Örebro krossades med 6–1. ”Med hårt arbete och intensitet kan man nå framgång”, säger Abbott.

Anders Eldebrink fick sparken som tränare för några veckor sedan och bakom honom, högre upp i hierarkin, gick också kvasten. Tvillingbrodern Chris Abbott kom in som sportchef i stället för Anders ”Masken” Carlsson.

I söndags klev Cam Abbott in som ny huvudtränare. Han arbetade snabbt. Och spelarna fattade genast galoppen.

Tre snabba i första

Det smällde direkt i första perioden hemma i Lindab Arena. Rögle lade en bombmatta av avslut och på dryga tre minuter rafsade Örebros Eero Kilpeläinen ut tre puckar ur sin kasse.

+ 1–0 (10.46) Simon Ryfors släppte bakåt till Melvin Karlsson som i sin första start tryckte in sitt första SHL-mål.

– Sjukt kul. Jag har tänkt på att få göra det målet och jag visste vad jag skulle göra för målgest, sade Karlsson till C More.

+ 2–0 (12.02). Rögle stormade fram fyra mot två och Edwin Hedberg slog in returen som Kilpeläinen släppte rakt ut.

+ 3–0 (15.17). Bryan Lerg fullbordade urladdningen.

– Det är något nytt på gång, ny stämning. Det är bra tryck, sade Melvin Karlsson.

”Inte så komplicerat”

Daine Todd gav Örebro kontakt men Rögle svarade omgående med hjälp av just Todd. Han såg ut att få klubbspetsen på Jesper Williamsson inslängda puck och ställde Kilpeläinen. Bryan Lerg gjorde 5–1 och matchen var vunnen redan efter två perioder.

Cade Fairchild spädde på till 6–1 i slutperioden.

– Hockey behöver inte vara så komplicerat, det handlar mycket om hårt arbete och killarna gjorde ett riktigt bra jobb. Killarna vill ha en förändring och man vinner och förlorar som ett lag. Jag gör mitt jobb, killarna sitt och vi går vidare från det, sade Abbott till C More.

Trots Rögles svaga start på säsongen och hemskt långa förlustsvit var Örebro ett lämpligt motstånd. Det är något av en favoritmotståndare och Rögle är nu uppe i åtta segrar på de nio senaste mötena. I tabellen är läget placeringsmässigt oförändrat. Rögle är sist på 14 poäng, fem bakom Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.