En man i 20-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Foto: Jan Emanuelsson

Åklagaren om mordet: De tre misstänkta är bekanta med varandra

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer misstänks för mord efter att en man hittats med livshotande skador i en bil på Segergatan i Landskrona förra året. Den man i 20-årsåldern, som greps förra veckan, har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var i september förra året som polisen larmades till en singelolycka i Landskrona där en man kört in i en stolpe. På plats konstaterades att mannen hade livshotande skador som han inte bedömdes ha fått av krocken. Mannen avled på sjukhuset och polisen inledde en förundersökning gällande mord.

Förra veckan greps en man i 20-årsåldern som varit anhållen i sin frånvaro. Han har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord vid Lunds tingsrätt.

– Den här personen har varit efterlyst och anhållen i sin frånvaro sedan november förra året men det är först nu som den gjort sig tillgänglig. Personen har hållit sig undan, säger Lina Wiktor, åklagare vid Malmö åklagarekammare.

”Är bekanta med varandra”

I början av december förra året häktades även en 23-årig man misstänkt för mordet. Han är släppt ur häktet men fortsatt misstänkt för brottet.

En tredje person är även anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord.

Vad har de tre misstänkta personerna för relation?

– Min uppfattning är att de är bekanta med varandra men vad de har för relation till varandra eller till offret vill jag inte gå in på, säger Lina Wiktor, åklagare.

Har du någon bild av motivet?

– Det vill jag inte heller gå in på med hänvisning till förundersökningssekretess.

Mannen i 20-årsåldern, som nu häktats misstänkt för mord, förnekar brott.

Såhär rapporterade vi om händelsen när den inträffade:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.