Polisen har en riktad insats mot droghandeln på Stortorget i Ängelholm. Foto: SVT

Ängelholmspolisen vill få bort droghandeln från Stortorget

Publicerad

Senaste tiden har Ängelholmsborna kunnat se stor polisnärvaro på Stortorget. Syftet är att slå till mot narkotikahandeln som bedrivs på platsen.

Förra veckan gick Ängelholmspolisen ut och berättade om en riktad insats mot droghandeln på Stortorget i Ängelholm. Då togs bland annat en man som sålde narkotika till en ung tjej.

– Vi får en del tips kring torget, det är oro från föräldrar och allmänheten, säger Johan Nekander som är gruppchef hos polisen i Ängelholm.

Kontrollerar regelbundet biblioteket

I onsdags gjorde polisen ännu en insats. Då kontrollerades ett antal unga män utanför biblioteket på Stortorget. En 19-åring hade både kniv och batong på sig. I samband med kontrollen var polisen även inne på biblioteket.

– Det är en plats vi regelbundet kontrollerar, i synnerhet på den här delen av året. Det är ju en varm plats som är öppen för allmänheten, säger Johan Nekander.

Hur kommer det sig att droghandeln sker på en så öppen och central plats?

– Det är en knutpunkt för många. Förutom biblioteket som är en allmän plats är det även många bussar som går därifrån.

Viktigt med närvaro

Samtidigt vill han tona ner problemet och säger att bara för att ungdomar rör sig på torget innebär det inte att det handlas med droger.

– Skulle man ställa sig en vanlig dag så skulle man inte se någon öppen droghandel, men jag tror det är viktigt med hög vuxennärvaro där.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ängelholm

Mer i ämnet