Bussdörrarna stängs inte under fredagen. Foto: TT/Arkiv

Ännu oklart när bussdörrarna stängs

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Arbetsmiljöverkets planer skulle de skånska bussarna köra med stängd framdörr från och med fredag. Men nu skjuts åtgärden med all säkerhet upp.

Många bussförare oroar sig för den smittorisk de anser att det innebär att resenärer går på bussen genom framdörren. Och de har fått kommunalfackets stöd – skyddsombuden tog frågan ända upp till Arbetsmiljöverket för att få ett beslut om att framdörren på alla bussarna ska stängas.

Arbetsmiljöverket höll med facket och skickade ut en vägledande underrättelse till de skånska bussföretagen om att det här var på gång. Verkets jurister skrev att de ville ha stängda dörrar från och med fredag.

Alla förberedelser drogs igång hos både Skånetrafiken inom Region Skåne och bussföretagen. Det handlar inte minst om att informera resenärerna.

Men formellt sett krävs det att Arbetsmiljöverket tar sista steget – fattar ett beslut om dörrstängning. Sent på torsdagens eftermiddag hade beslutat ännu inte tagits och enligt Arbetsmiljöverkets pressansvariga blir det sannolikt inte heller klart under dagen.

Det innebär i så fall att även åtgärden att stänga framdörrarna inte träder i kraft på fredagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet