Valltorps vårdboende är värst drabbat med 37 smittade. Foto: TT/Johan Nilsson

Antalet smittade äldre i Helsingborg snart uppe i 100

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen publicerade Helsingborgs stad nya siffror om coronaläget inom äldreomsorgen och nu även socialtjänsten. Antalet smittade och misstänkta smittade är uppe i 95. Och nu kräver Kommunalfacket: Vi måste få bättre information.

För en vecka sedan var 72 personer smittade eller misstänkta smittade inom äldrevården. Tre vårdboenden var då drabbade, liksom hemtjänsten och personlig assistans,

Nu har antalet ökat till 95 personer och en av dessa bor på socialnämndens stödboende.

Coronavirus i Skåne

Som SVT Nyheter Helsingborg tidigare berättat är Valltorps vårdboende värst drabbat med 37 smittade. Det är över hälften av de totalt 60 boende.

Just nu ökar också smittan, enligt vård- och omsorgsförvaltningen, på privata vårdboenden och inom hemtjänsten.

Kommunal kräver information

Anhöriga till boende på Valltorp är kritiska mot bristen på information. Nu stämmer Kommunalfacket in i kritiken.

– Vi värnar ju om arbetsmiljön för våra medlemmar. Men vi har heller inte fått någon information om hur många som är smittade på olika boenden och hemtjänsten. Vi visste inte att det är så illa på Valltorp. Det är ett märkligt agerande från stadens sida, säger Louise Ressner, arbetsmiljöansvarig på Kommunal.

Nu kommer Kommunal att vända sig till Helsingborg stad och kräva bättre och snabbare information i fortsättningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet