Albin Fredrikssons framträdande under allsång på Skansen blev stor succé. Foto: SVT

Åttaåriga Albin vann allsångspublikens hjärtan

Uppdaterad
Publicerad

Spelemannen från Bjuv charmade hela Skansen under allsången. Åttaåriga Albin Fredrikssons framträdande blev en succé – där han hyllas på sociala medier.

Under tisdagskvällens ”Allsång på Skansen” fick Albin Fredriksson från Bjuv öppna hela programmet. Tillsammans med Sanna Nielsen spelade han dragspel och sjöng Hasse Anderssons ”Guld och gröna skogar”.

– Jag brukar inte vara nervös men nu var jag lite pirrig, säger han till SVT Nyheter Helsingborg dagen efter succéframträdandet.

– Världens bästa Albin Fredriksson, sa en glad Sanna Nielsen efter framträdandet.

Planen ändrades efter genrepet

Tanken var från början att Albin bara skulle vara med en kort stund i rutan och hjälpa Sanna Nielsen att sjunga ”Guld och gröna skogar”. Men efter genrepet, bara några timmar innan livesändningen, ändrades planeringen.

– De tyckte att han var jättebra så de bestämde att han fick köra hela låten på scenen och även intervjua honom lite i början, säger mamma Sofia Persson.

Albin fick alltså göra ett helt framträdande på scen inför en miljonpublik. Något han hyllas för på sociala medier.

– Det var jättekul. Jag var lite rädd för att göra fel men det gick bra. Efteråt kändes det skönt och nästan alla de som jobbade där sa att jag var duktig, säger en nöjd Albin.

”I framtiden vill jag bli artist”

Albin var i höstas med i barnprogrammet ”Supershowen” och redan där blev han en tittarfavorit. Men efter gårdagens allsångsframträdande har han fått ett ännu större genomslag.

– Det är helt fantastiskt, det gick mycket bättre än vi trott. Jag vågade inte säga till honom innan hur stort detta var, säger Sofia Persson.

Trots att Albin bara är åtta år spelar han redan hela sju instrument. Allt har han lärt sig själv eftersom han fortfarande är för ung för att börja på musikskolan.

– Jag tar någon låt som jag tycker om och vill lära mig. Sedan letar jag upp tonen på instrumentet och lär mig alla toner, sägar han.

Är det inte svårt?

Nej, det tycker jag inte.

Albin kommer också att uppträda på Allsången i Örkelljunga och på Kulijuli i Helsingborg i sommar och att stå på scen kommar han fortsätta med.

– I framtiden vill jag bli artist, säger Albin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.