Foto: Minna KorsgrenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Avråder från att bada på två ställen i Helsingborg

Publicerad

Det senaste badvattenprovet från Hittarp och Vikingstrand som togs 26 juni visar att badvattnet är otjänligt.

Det är för höga halter av både e-coli och enterokocker i badvattnet vid Hittarp och Vikingstrand i Helsingborg. Det visar nytagna prover från den 26 juni.

Under dagen har nya prover tagits som en uppföljning, resultatet av dem väntas komma inom några dagar. Tills dess avråder kommunen invånarna från att bada vid dessa ställen.

– Det här är givetvis jättetråkigt eftersom vi har haft väldigt fina provresultat hittills i sommar. Det är dock inte helt oväntat eftersom vi hade flera störtregn under midsommarhelgen som kan påverka bakteriehalterna. Vi tar ett omprov för att se om problemet finns kvar och fortsätter så klart jobba vidare med vår utredning av badvattnet, skriver Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen i ett pressmeddelande.

E-coli  även i Malmö

Mellan maj och september tar Havs- och vattenmyndigheten prover på badvatten, och det är flera ställen i Skåne som idag har otjänligt vatten.

I Västra hamnen i Malmö är lappar uppklistrade längst med trädäcken vid Sundspromenaden. All bad avrådes då vattnet är otjänligt. På Sibbarp har vattnet klassats som otjänligt fem år i rad och nu avrådes från all bad under hela sommarsäsongen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer